“אמא, הוא מציק לי”

כל הורה עובד ואמהות במיוחד, מכירים את הטלפונים שמקבלים משעות הצהרים ואילך, כשהילדים חוזרים מבית הספר ואמורים להעסיק את עצמם. “אמא, הוא מציק /אומר /לוקח לי”. לא משנה כל כך מה “הוא” עושה, שיחה כזאת מוציאה מהריכוז ומפריעה לך בעבודה. והנה – בשמחה רבה מגיע החופש הגדול ולכן הזמנים בהם אמא, הוא מציק ליהילדים מתקשרים ומבררים שאמא עוד חיה ומסוגלת לנהלת את הבית גם מרחוק מתארכים ומתרבים. 

בפוסט קודם שלי על החופש הגדול, כתבתי על זוגיות בחופשה. אבל מה לגבי כל המשפחה? איך יוצרים שגרה ושומרים עליה בחופש הגדול?

דבר ראשון, כדאי לשבת עם הילדים לפני תחילת החופשה ולעשות תיאום ציפיות. מה הם רוצים ובעיקר מה אתם מצפים. לתת גבולות של תקציב, לוחות זמנים ולבדוק שכולם מסכימים. בחופש הגדול ובכלל, כדאי להפגש לפגישה משפחתית אחת לשבוע על מנת לבדוק שכולם עדין מתואמים וגם לשמוע מהילדים מה השתנה ואיך הם רואים את הדברים.

להבהיר שההורים ממשיכים לעבוד ואתם מצפים מהם ללמוד להתנהל בעצמם בלי להתקשר אליכם על כל בעיה שצצה.

ניתן לתגמל ילדים בגילאים הצעירים יותר על כך שלא התקשרו יום שלם. בהנחה כמובן שכאשר חזרתם הביתה מצאתם את הבית על תילו ושכל הילדים בבית ובעלי החיים נשארו שלמים ובריאים.

רצוי לדאוג לתעסוקה לילדים במהלך החופשה ולא לאפשר להם להסתובב בטל בבית בכל שעות היממה. אפשר ורצוי לתת להם מטלות בבית. זה גם יתן להם תעסוקה וגם יגרום להם להרגיש שהם יעילים. לא לפחד ממחאה בעניין, לעמוד על שלכם שעליהם לעשות משהו בחופש וזהו.

בגילאים הבוגרים יותר, ילדים כבר לא מעוניינים בקייטנות. אפשר לדאוג להם לפעילות אחרת. להתארגן כמה הורים ביחד ולארגן פעילויות יזומות לילדים כשבכל פעם הורה אחר אחראי על הפעילויות. זה לא צריך להיות בימים רצופים, אפשר לעשות זאת פעמיים שלוש בשבוע, יום פעילות כזה שובר את השגרה ומספק עניין. זה יכול להיות פעילות יצירה בבית, הליכה משותפת לסיור או כל פעילות אחרת ואפילו התארגנות על סדנה שיעביר איש מקצוע. הגנה עצמית, מתן עזרה ראשונה, יום עבודה עם חימר, סיור במפעל, סדנת ריקודי בטן, תערוכה, סיור בשוק הפשפשים, סדנת בישול וכו’ – אלה רק חלק מהרעיונות האפשריים.

כדאי ורצוי לעשות כל כמה ימים פעילות משותפת של כל המשפחה ביחד. מחליטים על יום בשבוע ששני ההורים חוזרים מוקדם מהעבודה ועושים פעילות שכולם בוחרים ביחד או שכל פעם מישהו אחר בוחר. חשוב להגדיר את התקציב ואת משך הזמן מראש. אם לא מתאפשר ששני ההורים ישתתפו אז לצאת עם הורה אחד ובפעם הבאה ההורה השני.

חופשה שקטה ורגועה.

 

ואגב, מי שעדין לא קיבל ומעוניין בטיפים לשמירה על זוגיות בחופש הגדול, מוזמן לקבל אותם כאן.

סגירת תפריט
מעבר לסרגל הכלים