לגור איתו

שנת הלימודים האקדמית התחילה השבוע. זוגות רבים ניצלו את מעבר הדירה ותחילת הלימודים למעבר למגורים משותפים.

לפני שעוברים דירה חשוב לענות לעצמכם על השאלה – מה סיבת המעבר למגורים משותפים. האם ההחלטה לעבור לגור ביחד היא לקיחת הקשר צעד קדימה? אם זו הסיבה אז יופי. אך יש עוד סיבות שעוברים לגור ביחד, במיוחד כסטודנטים: חבל על תשלום שכר דירה כפול, בין כה וכה הלימודים שלי קרובים לדירה שלו, יותר נוח ככה, השגרה או כל סיבה אחרת. אם אחת מאלה היא הסיבה אז כדאי לחשוב טוב אם זה אכן מתאים לכם עכשיו ואם אתם נמצאים במצב כזה בקשר שהמעבר המשותף אכן טוב לכם ומוסכם על שניכם. לגור איתו. טיפול זוגי בדרום. יעל בשור

דבר נוסף שרצוי לחשוב עליו הוא מה מטרת המגורים המשותפים? מה התוצאה הרצויה? כדאי לשבת ביחד ולשוחח על השאלות הללו ולבדוק האם זו אותה תוצאה אצל שניכם? חשוב לדבר על זה לפני המעבר. לשאול את עצמכם מה אתם מצפים ללמוד על עצמכם כתוצאה מהמעבר המשותף, לעשות תיאום ציפיות.

למה זה חשוב? כי מעבר למגורים משותפים הוא צעד מאוד משמעותי. לזוגיות שלכם הוא בלתי הפיך. אם תעברו לגור ביחד, סביר להניח שכבר לא תיפרדו מבחינת המגורים תוך השארות בקשר זוגי כלומר, אם זה לא יעבוד, הקשר שלכם יסתיים. ולכן חבל לקפוץ למגורים משותפים מהסיבות הלא נכונות ואם לא באמת תכננתם לעשות זאת.

והיה והחלטתם לגור ביחד – בשעה טובה. שבו עם עצמכם ודברו על מה שאתם רוצים שיהיה בדירה. קחו בחשבון שכל אחד מכם מגיע מבית אחר עם כללי התנהגות אחרים, עם ערכים אחרים, מנהגים אחרים. בבית אחד שוטפים כל יום את הכלים ובבית אחר רק כשאין ברירה. בבית אחד מחליפים מגבת אחרי כל מקלחת ובבית שני מחליפים פעם בשבועיים. נכון, אלה לא דברים ברומו של עולם ואפשר לזרום ולהסתדר תוך כדי תנועה אבל אצל זוגות רבים ה”תנועה” הזאת גוררת מריבות מיותרות. אם תדברו על הדברים יהיה לכם יותר קל. ובכלל, גם אם רבים, דברו על הדברים, לא ללכת לישון בריב כי עכשיו, כשגרים ביחד, גם חולקים ביחד את המיטה ואי אפשר “לברוח” הביתה אחרי ריב.

פוסט המשך בנושא אפשר למצוא כאן.

שיהיה בהצלחה ושנת לימודים מוצלחת, מספקת ומעשירה.

סגירת תפריט
מעבר לסרגל הכלים