על חמות, שבועות ובחירות

בחג השבועות נוהגים לקרוא את מגילת רות. זהו סיפור משפחתי מורכב ועדין, עם מוסר השכל שאפשר ללמוד ממנו הרבה על משפחתיות ובחירה.

הסיפור של רות מתחיל בתמונה דיי קודרת ולא אופטימית. בעלה ורוב משפחתו מתו, בגלל בצורת היא לא יכולה להשאר בבית וחייבת לנדוד לארצות זרות בחיפוש אחר עתיד טוב יותר.
נקודת האור האחת של רות היא נעמי.
חמותה.
בואו נגיד שלא כולנו יכולות לומר על מערכת היחסים עם החמות שהיא נקודת אור.. אולי ההיפך..
רות קושרת את גורלה בגורל חמותה מתוך בחירה: ‘עמך עמי ואלוהייך אלוהי’.
היא זוכה בתמורה על כך כשהיא פוגשת בבועז שמתאהב בה מיד ואף מורה לפועליו להתייחס אליה יפה ולתת לה ללקט בחלקותיו המוצלחות. בועז ורות נישאים בעידודה של נעמי ומולידים את אביו של דוד המלך.ברוב המשפחות, בני זוג בוחרים אחד את השניה ובזה מסתיימת הבחירה. אנחנו לא בוחרים את הורינו, בטח שלא את ההורים של הצד השני, לא בוחרים את ילדינו, האחאים, הגיסים, אנחנו גדלים למשפחה, בונים משפחה ואת רוב האנשים שם מקבלים כחלק מעסקת החבילה. בגלל זה הסיפור של רות מופלא כל כך.

הבחירה בבן הזוג היא הדדית, שני אנשים שהחליטו להיות ביחד וממשיכים לבחור ‘ביחד’ הזה. הבחירה הזו לא תמיד קלה. השגרה שוחקת. לפעמים את מרגישה שאת לא מצליחה להעביר את מה שאת רוצה, מרגישה וצריכה מבן הזוג, שהוא פועל בעולם בלי קשר אלייך ולא תמיד רגיש לצרכייך. שבחרתם אחד בשני מזמן ובנתים התווספו אנשים נוספים למשפחה, התפתחתם לכיוונים אחרים והתקשורת ביניכם לא נעימה.
זה הזמן לבחור! לבחור בחיים של תקשורת נעימה, הדדית, טובה. תקשורת בה אפשר וחשוב לכל אחד לדבר את הצרכים והרצונות שלו וחשוב מכך, תקשורת שבה מקשיבים, מקבלים.

בנוסף, כדי להקל על כניסה של בנות זוג למשפחה אני נפגשת עם נשים שהילדים שלהם מתחילים בקשר זוגי וכך אני עוזרת גם ל’רות’ וגם ל’נעמי’ בכל קשר של חמות כלה. אני רוצה להקל על הקשר הזה ולמגר את המיתוס שחמות כלה זה קשר קשה ולא נעים.
מאחלת לכולנו שנהיה כמו רות ונדע לבחור נכון ועם כל הלב והאמונה שזה נכון, שנדע לקבל עזרה כדי לשפר את היחסים במשפחה ושנזכה למשפחתיות חמה ומקבלת. חג שמח

 

סגירת תפריט
מעבר לסרגל הכלים